Zonnebloem Nieuwerkerk doet cappucinotest

Zuidplas – In de maand augustus nemen de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel én Moordrecht van de Zonnebloem hun gasten mee naar een horecagelegenheid van hun keuze in Zuidplas voor een cappuccino. Aan de hand van hun bevindingen stelt de organisatie een overzicht op van de beste cappuccino in de Zuidplas.

Daarbij gaat de cappuccinotest iets verder dan de gemeentegrensgrens, n.l. de Roode Leeuw op de grens met Capelle aan den IJssel en alle horeca rond de Zevenhuizerplas wordt ook meegenomen. De eerste resultaten van de test zijn binnen en tot nu toe is de conclusie dat onze gasten en vrijwilligers de cappuccino in de Zuidplas overwegend als goed beoordelen. Maar augustus is nog niet voorbij.

Op dinsdag 26 augustus neemt de Zonnebloem hun gasten mee naar de tuinen in het Nieuwerkerkse deel van het Hitland en biedt ze daar een eenvoudige lunch aan en uiteraard is er de gelegenheid om de tuinen te bezoeken, of het Hitland zelf in te gaan. Voor de deelnemers kost het niets om aan deze activiteiten mee te doen.

De Nieuwerkerkse afdeling van de Zonnebloem zorgt met tal van activiteiten ervoor dat hun deelnemers de mogelijkheid krijgen om er op uit te gaan. Voorbeelden zijn de haringparty bij viszaak R&L van de Graaf in de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel en het restaurant Perron bij wie de Zonnebloem een zomerlunch heeft kunnen organiseren.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl