Zon op Zuidplas project Wolga in productie

Drone beeld van het project Wolga in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk  – Op donderdag 25 juni j.l. om 11 uur is het eerste project van Zon op Zuidplas in productie gegaan. Het gaat hier om de installatie op het kinderdagverblijf aan de Wolga in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het project maakte een vliegende start, want het weer kon niet veel beter zijn om mee te beginnen.

Het bestuur en de leden van de energie coöperatie zijn blij dat de inspanningen en investeringen zich nu gaan uitbetalen. Voorzitter Rob van Esseveldt: “Daarbij gaat het niet alleen om geld. Op deze eerste, nog niet eens volledige, dag is al zo’n 300 kg CO2-reductie bereikt. Daar is het in de eerste plaats toch allemaal voor bedoeld”.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de installatie op De Kraal in Moordrecht. Inschrijven is nog mogelijk voor de locaties Gemeentewerf in Zevenhuizen en ’t Blok in Nieuwerkerk op www.zonopzuidplas.nl.

Op deze website staat ook alle informatie over wat het inhoudt om mee te doen met dit duurzame initiatief. “De organisatorische problemen uit het begin zijn nu voorbij, dus is het alleen wachten tot zich genoeg deelnemers hebben aangemeld om ook deze daken vol te kunnen leggen.”, aldus voorzitter Van Esseveldt.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl