Zomerse techniekuitjes: dichtbij huis techniek ervaren!

Deze zomer lekker op pad in eigen land? Er is genoeg leuks en leerzaams te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan een echte steenkolenmijn, het Science Centre van de TU Delft of Neeltje Jans? Jet-Net zet de een paar leuke technische uitjes voor deze zomer op een rij! 

De Uitvindfabriek, Breda
Buiten spelen midden in de stad, het kan bij de Uitvindfabriek! Naast films en workshops in de oude fabrieksruimte kunnen kinderen losgaan op het buitenterrein van de voormalige snoepjesfabriek. Ga skelteren, hutten bouwen, spelen met bijzondere muziekinstrumenten of probeer de nieuwe waterbaan! Plan hier je bezoek. 

Steenkolenmijn, Valkenburg
Bezoek een echte kolenmijn en ga op zoek naar het zwarte goud! Bij Steenkolenmijn Valkenburg leer je alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers, krijg je een demonstratie van de indrukwekkende mijnbouwmachines en ontmoet je echte mijnwerkers! 

Deltapark Neeltje Jans, Oosterschelde
Bezoek de grootste stormvloedkering ter wereld in Delta Park Neeltje Jans en leer alles over de indrukwekkende techniek ervan. Bezoek de stormvloedkering van binnen of ervaar het historische verhaal van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier in de Delta Experience. En na afloop lekker het waterpark in!

Science Centre, Delft
Het Science Centre van de TU Delft biedt deze zomer de Science Experience! In twee uur tijd ontdek je de Amaze Technology-tentoonstelling en de uitvindingen van de onderzoekers van TU Delft, krijg je een interactieve demonstratie in een van de labs en doe je een familieworkshop voor jong en oud waarin je de hoogst mogelijke constructie bouwt of een afwasrobot maakt. Plan meteen je bezoek!

 Thuis aan de slag
Liever in eigen tuin aan de slag? Ook dat kan! Bijvoorbeeld met de proefjes van C3, lanceer bijvoorbeeld een raket met een bruistablet, ontdek wat zout met ijs doet of maak een ei doorzichtig. Veel is er niet voor nodig, met een paar huis-, tuin- en keukenmiddelen kom je een heel eind.

Voor meer info over techniek, onderwijs en vakantie zie www.jet-net.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl