Zet jij op Burendag ook de bloemetjes buiten?

Zuidplas – Zaterdag 26 september is het Burendag, de dag waarop in Nederland sinds 2006 het contact met de buren wordt gevierd. Welzijn Zuidplas komt met een mooie actie voor buurtbewoners om je buur(t) te verrassen met een bloem.

In juni vond de grootschalige Plantenactie plaats, waarbij alle zelfstandig wonende ouderen van 75+ thuis een plantje aan werd geboden door vrijwilligers. In navolging op het succes van deze actie, komt Welzijn Zuidplas nu met deze Bloemenactie. En dit keer voor alle buren in de gemeente! Wie zijn of haar buur(t) wil verrassen met een bloemetje kan zich aanmelden via www.ikgeefmijop.nl

Het werkt heel eenvoudig volgens drie stappen. Je geeft aan hoeveel bloemen je wilt bezorgen (max 30), haalt deze vervolgens op bij een vaste locatie in jouw dorp en bedenkt wie je in jouw buurt blij wilt maken, bezorgen maar!

Vanuit de gedachte ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ hoopt de organisatie dat er op deze manier (nog meer) nieuwe en leuke contacten ontstaan in de wijk, wat vooral in deze onrustige tijd, van grote waarde kan zijn. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt.

In elk dorp zijn er maximaal 400 bloemen te verdelen, dus weer er snel bij, op=op. Meer informatie: ruth@welzijnzuidplas.nl (sociaal makelaar), 06-14763415.

Bewoners die op Burendag zelf iets willen organiseren in hun straat/buurt kunnen een aanvraag doen voor materialen en financiële bijdrage bij het Oranjefonds.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl