Zaterdag 14 mei Nationale molendag

Foto Louis Bekker - Hollandse IJssel

Nieuwerkerk – Op Nationale Molendag is molen windlust vanaf 10 uur open. De hele dag door kunt u worden rondgeleid door ervaren molen gidsen die u de ins en outs vertellen van de machtige machine die door de wind wordt aangedreven. Een monumentale machine die graan verwerkt tot meel middels 3 koppels stenen.

Producten van deze maalstenen zijn de hele dag door te koop, Als meel of bloem en allerlei soorten mixen voor de verwende thuisbakker. Maar ook als koek, koekje en, zolang de voorraad rijkt, koeken en taart.

Ook vertellen de gidsen enthousiast over de rijke geschiedenis van het monument en haar omgeving.

U kunt de schipper van de Libra vragen of hij uit wil varen voor een tochtje over de Hollandsche IJssel. Hij bepaalt de prijs en bij voldoende deelname. U meld zich, op de dag zelf, bij hem of zijn vertegenwoordiger. Er is geen voorinschrijving.

Verder is er de gehele dag een enveloppe verkoop voor de tombola. Grote en kleine prijzen die bijeengebracht zijn door vrijwilligers of spontaan geschonken door vele winkeliers van de winkelcentra Dorrestein en Reigerhof. U vind een lotnummer (of niet) in de gekochte enveloppe en kunt direct de gewonnen prijs (of prijzen) mee naar huis nemen. Heeft u geen lotnummer gevonden in de gekochte enveloppe? Dan geldt ALTIJD PRIJS en zorgen we dat u een leuke of lekkere prijs alsnog meekrijgt. Alle inkomsten van de tombola en uw vrijwillige giften komen ten goede aan de onderhoudskas van de molen.

Om circa 12:45 zal popkoor S1Voice een eerste optreden geven. Dit Nieuwerkerks popkoor heeft een breed repertoire. zie ook https://www.s1voice.nl . Tegen 14:00 uur zal nog een 2e optreden volgen. Tegen 16:00 uur zal deze enerverende dag ten einde zijn. De molen is  open tussen 10:00 en 16:00 uur. En ook de rondleidingen, verkoop meel en meelproducten, molen souvenirs, tombola is tussen die tijdstippen mogelijk.

Varen met de Libra
10:00 tot 16:00 uur na afspraken met schipper van Mullem op de dag en bij de molen, tegen betaling en bij voldoende deelname vaartochtjes over de Hollandsche IJssel vanaf de steiger bij molen Windlust.