Warm, warm en warm. Hoe ziet het de komende dagen er uit?

Zuidplas – Elk jaar weten we dat een hittegolf een grote kans van slagen heeft om zich te laten tonen. En als het er komt, zijn wij natuurlijk Nederlanders en klagen we we er wat op los. Werktempo gaat omlaag, we zoeken verkoeling op maar in de coronatijd maakt alles net iets… warmer. Het is nu al een paar dagen boven de dertig graden maar hoe ziet het de komende week er uit?

Morgen is de lucht aanvankelijk strakblauw boven het Groene Hartgebied. In de loop van de middag worden er stapelwolken gevormd in de koudere bovenlucht, maar deze groeien niet uit tot het buienstadium. De wind waait zwak tot matig (windkracht 2 à 3 Beaufort) uit het zuidoosten. Het is opnieuw heet met tropische maxima van 34 à 35 graden Celsius in de Goudse regio. Weer uitpuffen dus.

Donderdag schijnt de zon minder fel, door dikker wordende sluierbewolking krijgt de zon een matte, waterige uitstraling. Vanuit een zuidelijke richting stijgt de kans op een regenbui of onweersbui in de loop van de ochtend, maar waarschijnlijk houden alle plaatsen in het Groene Hartgebied het nog droog tot het middaguur. In de middag komt het hoogstwaarschijnlijk wel tot enkele regen- en onweersbuien in onze regio. Het kunnen mogelijk zware onweersbuien zijn, met hagel en zware windstoten. Wind is er niet of nauwelijks in de ochtend en in combinatie met een zeer hoge luchtvochtigheid gaat de hitte zeer drukkend aanvoelen. In de middag steekt er een zwakke zuidoostenwind (windkracht 2 Beaufort) op. De temperatuur stijgt overdag voor de buien uit naar een maximum van 32 à 33 graden Celsius in de Goudse regio.

Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid verder toe en wordt het ook geleidelijk minder heet. De zon schijnt regelmatig, maar er passeren ook meerdere buien onze regio en daarbij is onweer niet uitgesloten. De hittegolf blijft in ieder geval voortduren met vrijdag en ook in het weekend maxima van om en nabij 26 graden Celsius. De hittegolf is pas voorbij als de maximumtemperatuur onder 25 graden Celsius blijft steken.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl