Vestiging ALDI vandaag geopend!

Nieuwerkerk – Vandaag vrijdag 10 december 2021 om 8 uur was het dan eindelijk zover en heeft de ALDI een vestiging geopend in Nieuwerkerk aan den IJssel. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de Hoofdweg Zuid om alles in gereedheid te brengen voor deze dag. Zo moest de nieuwe winkel worden gebouwd, parkeerplaatsen gemaakt en ook de toegangsweg richting de winkel vanaf de Hoofdweg moest aangelegd worden om alles gereed te hebben voor deze dag.

Door de huidige coronamaatregelen was er niet echt een feestelijke openingshandeling. Toch staat er wel een foodtruck voor de vestiging van waaruit de gehele dag eten en drinken wordt uitgedeeld. De winkel zelf is ruim van opzet en vlakbij de ingang is een versafdeling met o.a. groente, fruit en verse broodjes.

De komst van een nieuwe supermarkt binnen Nieuwerkerk aan den IJssel is iets wat al jaren speelt. Want al langere tijd probeert de LIDL een vestiging in Nieuwerkerk aan den IJssel te openen, waarbij verschillende locaties voorbij zijn gekomen. Maar door verschillende oorzaken is het nooit gelukt om tot de bouw van een winkelpand over te gaan. Al met al heeft ALDI nu kans gezien om eerder een winkel te openen binnen de gemeentegrenzen en ook nog binnen de grenzen van het bestemmingsplan.

Foto’s: Tamara Barning