STADTRADELN in Bückeburg

Bückeburg – In onze zustergemeente is het komende zondag 29 mei 2022 zover en wordt het startschot gegeven voor het STADTRADELN (city cycling). Onder het motto “Fietsen voor een goed klimaat” en staat 21 dagen lang alles in Bückeburg en buurgemeenten in het teken van fietsen.

Om 11 uur worden de deelnemers welkom geheten door burgemeester Axel Wohlgemuth. Daarna begint het fietsen, de gidsen Karl Dettmer en Ingolf Masemann hebben een 10 km lang parcours rond Bückeburg uitgewerkt en presenteren nabijgelegen aantrekkelijke bestemmingen die gemakkelijk met de fiets te bereiken zijn. Overigens willen de twee de aandacht vestigen op bezienswaardigheden en landschappelijk indrukwekkende gebieden die vormend zijn voor de stad en regio. En daarnaast start om 13:30 nog een tweede rondrit.

Het evenement wordt omlijst door een kleurrijk programma. Met live muziek, een heerlijke braadworst en een goed gekoeld drankje kunnen bezoekers genieten van de prachtige sfeer van het Bückeburg marktplein. De kleine gasten vermaken zich op het springkasteel of laten zich omtoveren tot een mooie prinses of een trotse leeuw.

Het doel van het STADTRADELN is om binnen de periode van 29.05.2022 – 19.06.2022 zoveel mogelijk kilometers in Bückeburg te fietsen. De deelnemers, die na de drie weken de meeste kilometers hebben gereden, kunnen mooie prijzen winnen, zoals tickets voor het Bergbad, vouchers voor culinaire stadsrondleidingen of een abonnement op de culturele vereniging.