Spellenspeciaalzaak Game-Inn vervult in een behoefte  

Louise Hordijk in haar winkel (foto: Louis Bekker)

Zuidplas – De Game-Inn in Nieuwerkerk aan den IJssel is nu ruim een maand open in de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. De aanloop van de spellenspeciaalzaak gaat heel goed. Wat helpt is dat de laatste twee maanden van het jaar natuurlijk de beste periode zijn om met een spellenspeciaalzaak te beginnen. Spellen zijn, bij uitstek, leuke cadeaus om te geven met Sinterklaas en voor onder de Kerstboom. 

Maar de eerste weken waren heel spannend voor ondernemer Louise Hordijk. Het inrichten van de winkel, het bestellen van de vele spellen en alles wat bij ondernemen komt kijken. En dan in deze tijden een nieuwe zaak openen, getuigd wel van durf, lef en visie en dat heeft Louise duidelijk! En de Dorpsstraat in Nieuwerkerk heeft weer een ‘Hordijk ondernemer’ terug, want de grootouders van Louise hadden vele jaren een winkel in witgoed in dezelfde straat.

The Game-Inn van Louise Hordijk vervult hiermee een behoefte in de lokale markt, omdat we nu door de corona maatregelen vaker bij elkaar zitten en daardoor meer samen spelletjes doen. Behalve de verkoop van spellen is er in de Game-Inn een spellencafé, dat nu helaas is gesloten, maar straks kunt je in de winkel in de Dorpsstraat aanschuiven voor een drankje en een hapje en kun je gebruik maken van The Game-Library, met meer dan 100 spellen om uit te kiezen en uit te proberen.

En er zijn ook steeds nieuwe uitdagingen, deze week verwacht Louise puzzels van Rotterdam in de collectie te krijgen en de spellen van Gamemaster, met spellen van de Nieuwerkerker en spelontwerper Hans van Tol, ontbreken natuurlijk niet in de schappen.

Hoe kom je op het idee om een spellenspeciaalzaak te beginnen?: Louise: “met vrienden organiseer ik vaak spelletjesavonden, waar we nog regelmatig over napraten. Soms gaat het er verhit aan toe en strijden we tegen elkaar (Ticket to Ride). En een andere keer slaan we de handen juist in een om samen tegen het spel te strijden (Pandemic). Of die keer dat we ontdekten een fantastische verhalenverteller in ons midden te hebben… (Weerwolven). Het is ontzettend leuk samen spellen te beleven. Even offline en echt even tijd met elkaar!”

En dat fijne gevoel wil Louise Hordijk uitdragen naar iedereen.

Etalage van de Game-Inn en Monopoly is nog steeds een van de populairste spellen.

De Game-Inn heeft een ruim aanbod in gezelschapsspellen, dobbelspellen, kaartspellen, puzzels en meer! De Game-Inn is elke dag van de week open en zodra de coronamaatregelen zijn opgeheven, is het spellencafé op vrijdag- en zaterdagavond open tot 22:00 uur. Zie voor meer informatie link

Louise wil ook evenementen gaan organiseren in de Game -Inn, zoals oud-Hollandse spelletjesavonden, thema-avonden, pre-releases of demo’s met nieuwe spellen en nog veel meer… plannen genoeg dus voor 2021 en daarna!

The Game-Inn is gevestigd in de Dorpsstraat 20 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Door Louis Bekker