Snel internet voor àlle inwoners van Zuidplas

Zuidplas – In welke straten en waar in het buitengebied wordt momenteel glasvezel aangelegd? Heeft het college haar invloed aangewend om andere aanpalende straten en wijken ook aan te sluiten in de gemeente? Bestaat de mogelijkheid alsnog om meer straten en/of wijken mee te nemen? Dat heeft Frans Klovert van D66 Zuidplas onder meer gevraagd aan het college van de gemeente Zuidplas.

Er wordt momenteel gezien dat er bij allerlei wegen graafwerkzaamheden zijn en de fractie van D66 vraagt zich af of dit afgestemd is met de gemeente. Ook wordt er geconstateerd dat op verschillende plaatsen de wegen van de gemeente opengebroken zijn om glasvezel aan te leggen en dat de kwaliteit van het herstel hier en daar te wensen overlaat.

De D66 fractie is benieuwd op welke wijze de gemeente de schade en reparatie monitort. Dat geldt ook voor de bermen en op- en afritten naar de woningen. De fractie van D66 vraagt zich af wie er verantwoordelijk is voor een goed en deugdelijk herstel?

Planning: de aanleg van glasvezel in het buitengebied zou in het eerste kwartaal 2020 worden afgerond. Men loopt nu achter op planning, hoe komt dat? Wanneer worden de werkzaamheden afgerond en kan de gemeente aangeven wanneer het buitengebied van Zuidplas snel internet heeft?

D66 Zuidplas vindt het van belang dat snel en goed internet beschikbaar is voor alle inwoners van Zuidplas. Nu het buitengebied wordt aangesloten op glasvezel en ook diverse bedrijventerreinen glasvezel hebben uitgaande van het feit dat de inwoners na Corona ook veel meer thuiswerken, is goed en snel internet steeds noodzakelijker. De fractie van D66 Zuidplas is dan ook benieuwd of het college kan aangeven wanneer de rest van Zuidplas aangesloten wordt op glasvezel.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl