Rotte Kijker in de Eendragtspolder

Foto: ookditisderotte.nl - Eendragtspolder

De tweede Rottekijker tussen de Rotte en de Eendragtspolder in Zuidplas staat er nu ook! De Rottekijkers zijn speciaal ontworpen voor hun standplaats en vertellen het unieke verhaal over die plek. Langs de rivier de Rotte komen binnenkort nog twee zogenaamde ‘Rottekijkers’. Deze kunstwerken en uitkijkpunten bieden mooie rustpunten of ontmoetingsplekken tijdens het fietsen. En ze vertellen iets over het gebied, waar je dan bent. De locaties waar de Rotte Kijkers komen zijn: Bleiswijkse Verlaat (geplaatst), Eendragtspolder bij de Willem Alexander Roeibaan (geplaatst), en er volgen er nog twee bij Oud Verlaat en Land van Chabot (Terbregse Veld).

In het midden van de Rottekijker aan de Willem-Alexander Roeibaan staan, is als in het midden staan van de Rotte. Je ziet er de natuur en je ziet hoe de mens de natuur hier beheerst en gebruikt voor recreatie.

Bij het Bleiswijkse Verlaat, dat als eerste is geplaatst, staat een Rottekijker die geïnspireerd is op de nabijgelegen monumentale sluis. Je loopt als het ware het Verlaat omhoog, en maakt hiermee dezelfde beweging als het water. Ben je boven, dan focust je blik zich op de molens in de verte. Beneden kun je even zitten, en kijken naar de kassen.

De Rottekijker bij Oud Verlaat krijgt de vorm van een afgeknotte molen.

Bij het Land van Chabot kun je vanaf de Rottekijker het landschap zien liggen dat de schilder Chabot zo vaak heeft weergegeven.

Foto: ookditisderotte.nl

De Rottekijkers zijn ontworpen door Kunstenaarsgroep Observatorium en Ontwerpstudio Gridt.  Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lansingerland, de gemeente Zuidplas, het Hoogheemraadschap en het programma Rivieroevers van de gemeente Rotterdam.

Meer info: www.ookditisderotte.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl