Rob’s Vogelshow in Nieuwerkerk

Nieuwerkerk – De Zonnebloem Nieuwerkerk aan den IJssel organiseerde afgelopen woensdag weer een mooie gratis activiteit voor haar deelnemers. In de recreatiezaal van Dianthus, in Nieuwerkerk toonde Rob Belterman uit eigen werk de prachtigste foto’s van vogels uit de omgeving. Rob Belterman is natuurlijk geen onbekende.

Hij publiceert al jaren en heeft met zijn werk diverse fotoprijzen gewonnen. Recent waren natuurlijk zijn foto’s van de flamingo’s in de Zevenhuizerplas die in de lokale media te zien waren.

Een goed gevulde zaal met deelnemers en vrijwilligers waren dan ook zeer benieuwd naar de foto’s. De activiteit hadden we Rob’s Vogelshow genoemd. Rob vroeg zich daarbij af of er dan ook levende vogels te zien waren of dat de deelnemers de Vogeltjesdans gingen uitvoeren, maar gelukkig, dat was niet het geval. Het bleef bij de foto’s die Rob had gemaakt en daar was genoeg aan te zien.
De ene na de andere prachtige plaat kwam voorbij. Van de genoemde flamingo’s, de baardmannetjes, de ijsvogel, de roerdomp. Vogels die je niet zo gauw zelf kan spotten. Tot meer algemene vogels als de fuut, grutto, meerkoet en de koolmees. Elke keer viel op hoe bijzonder de vogels van kleur zijn. Rob wist ook bij elke vogel wel iets te vertellen. Over bijzonderheden van de vogel zelf, of hoe hij de foto gemaakt heeft.
De Zonnebloem gasten hadden dan ook een zeer geslaagde ochtend erop zitten toen Rob de laatste foto’s liet zien.