Proefdag kringloopgoederen inzamelen bij afvalbrengstation Nieuwerkerk

Nieuwerkerk – Op zaterdag 8 mei kunnen inwoners meedoen aan de proefdag voor het inzamelen van nog bruikbare kringloopgoederen door het af te geven aan de locatie naast het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De ingezamelde goederen krijgen via de Tweedekanswinkel in Moerkapelle een tweede leven. Deze proefdag heeft als doel het hergebruik te stimuleren en de hoeveelheid afval te verminderen.
Als deze dag succesvol verloopt, bekijken we of de inzameling langer kunnen voortzetten.
Nieuw inzamelpunt: Het nieuwe innamepunt voor kringloopgoederen is gevestigd náást het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel (Eerste Tochtweg 9B). Het is op zaterdag 8 mei geopend van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Vrijwilligers van de Tweedekanswinkel en het SAZ Repair Café Zuidplas beoordelen ter plaatse de geschiktheid van de aangeboden spullen. Na het bezoek aan het innamepunt kan eventueel overig afval aangeboden worden op het afvalbrengstation.
Samenwerking partners: De proef is een initiatief van de gemeente Zuidplas, Tweedekanswinkel Moerkapelle, het Duurzaamheidsplatform Zuidplas en het SAZ Repair Café Zuidplas.

Het doel is meer spullen een tweede leven te geven en daarmee de stroom restafval te verminderen. De proef is onderdeel van een uitgebreider onderzoek naar de mogelijkheden voor de realisatie van een circulair ambachtscentrum in Zuidplas.
In zo’n centrum staat hergebruik van grondstoffen centraal door demontage, reparatie en upcycling van afgedankte goederen en materialen.