Molen Kortenoord gaat weer open op zaterdag 20 juni

Nieuwerkerk – De molen Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat weer vanaf zaterdag 20 juni open, maar vanwege Corona zijn er wel strakke regels. Voor rondleidingen kan men met niet meer dan twee mensen met de gids door de molen lopen. Bij twee groepjes gebeurt de wisseling op de stelling (daar waar de wieken in de wind worden gezet).

Gidsen zullen steeds zorgen voor reiniging van de leuningen van de molen trappen. Ook bij de Molen geldt: Heeft u klachten zoals kuchen, snotteren, verhoging of koorts, kom dan niet naar de molen. Het toilet in de theeschenkerij is niet in gebruik.

Het kan zijn dat de molendeur gesloten is. Dan is de gids met enkele bezoekers met zijn rondleiding bezig. Met een kwartiertje is hij zeker terug, wacht dan op het terras en geniet van het uitzicht over de Hollandsche IJssel. Schrijf ook alstublieft uw naam en telefoonnummer of email-adres op in het bezoekers schrift. Deze registratie vernietigen we na vier weken en dient voor een mogelijk contact onderzoek.

Openingstijden onder Corona
Woensdag: 13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag   : 12.00 tot 16.00 uur

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl