Mobiel bereik in Willemsspoortunnel Rotterdam verbeterd

De Willemsspoortunnel ligt twintig meter onder de grond (foto: ProRail.nl)
Rotterdam – ProRail, VodafoneZiggo en KPN hebben in nauwe samenwerking een hypermodern mobiel netwerk aangelegd in de Rotterdamse Willemsspoortunnel. Dat was nodig omdat het bereik in de tunnel nog wel eens haperde, zeker op het diepste punt 20 meter onder straatniveau. Het nieuwe netwerk is nu in de lucht, zodat reizigers voortaan heldere verbindingen ervaren bij gebruik van hun mobiel in de tunnel.

Zeventig antennes

De Willemsspoortunnel is de ruim drie kilometer lange viersporentunnel onder de Nieuwe Maas. De tunnel heeft twee buizen en maakt deel uit van de spoorlijn tussen Rotterdam Centraal en Breda. In de tunnel van 3.150 meter lang, waarvan 2.600 meter ondergronds, zorgen meer dan zeventig antennes voor zogenoemde indoordekking.

Deze antennes zijn geschikt voor zowel 4G als 5G. In de tunnel ligt nu meer dan 4,5 kilometer aan voedingskabels en ruim 6,5 kilometer aan glasvezelkabel. Op deze manier bieden we reizigers voortaan ongestoorde verbindingen. Zo kan jij tijdens je reis door de tunnel gewoon doorwerken of een film kijken.

Rotterdam Blaak

Ook het ondergrondse station Rotterdam Blaak maakt deel uit van het traject. Dit is een overstapstation voor de oost-westlijn van de metro in Rotterdam. De treinsporen gaan op grote diepte onder die metrolijn door. Daarom zijn ook hier nieuwe voorzieningen aangebracht, zodat reizigers en overstappers een heldere verbinding behouden.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl