Kersteditie ‘De Cultuurkeuken aan huis’, 164 blije gezichten!

Stichting ZO! zet alle maaltijden klaar, v.l.n.r.  Ika Langbroek, Merijn Lutgert, Nico Langbroek, Ed Lugthart en Marije Dirksen.

Zuidplas – Zaterdag 18 december werden er 164 (!) vers bereide maaltijden thuis bezorgd bij mensen met een kleine beurs in alle dorpen van Zuidplas. Ook deze keer was er weer een mooi menu samengesteld uit verschillende windstreken.

Mensen konden kiezen tussen Biryani (Irakese versie rijstgerecht met kip), Masoesa (Surinaamse rijstschotel) of Chili sin carne (Mexicaans bonengerecht). Ook was er nog een lekker toetje, Kolak pisang pandan (groene bananencompote). De maaltijden werden met liefde bereid door vrijwilligers van Stichting ZO! en bezorgd door leden van Rotaryclub Zuidplas, die er nog een extra kerstattentie aan hadden toegevoegd met o.a. lekker chocolade.

Voor ‘coronatijd’ vond de Cultuurkeuken één keer per maand plaats in jongerencentrum ’t Blok; een gezellige avond uit eten voor mensen met een kleine beurs. Sinds maart 2020 is ervoor gekozen om de maaltijden thuis te gaan bezorgen, om de mensen een hart onder de riem te steken.  Zo ook afgelopen zaterdag. Dit keer voor het eerst onder de vlag van Stichting ZO!, waar o.a. alle activiteiten en diensten van Welzijn Zuidplas sinds juli jl. zijn ondergebracht.

‘Ook deze keer werd er weer zo enthousiast gereageerd, binnen een paar dagen waren alle maaltijden gereserveerd’, vertelt Nico Langbroek, initiator van De Cultuurkeuken. Via sleutelfiguren van o.a. De Boodschappenkast en Stichting ZO! konden mensen zich aanmelden. Vanuit jongerencentrum ’t Blok werden de maaltijden door vrijwilligers uitgereikt aan de chauffeurs van de Rotary. En zo werd er die avond door velen genoten van een heerlijke maaltijd. Een volgende editie staat alweer in de planning voor het nieuwe jaar. Voor meer informatie, of om je aan te melden als vrijwillige kok, kun je terecht bij cultuurkeuken@stzo.nl