Journalist en voormalige Nieuwerkerker brengt boek uit over de EU

Nieuwerkerk – Velen hebben een mening over de Europese Unie, maar bijna niemand doorgrond de werking van de Europese Unie, zoals Koos van Houdt. Koos is al meer dan 25 jaar journalist Europese Unie, en weinigen hebben zoveel vergaderingen van de EU bijgewoond, gevolgd en verslagen zoals hij.

Koos draait al meer dan 40 jaar mee in het journalistieke vak en heeft voor zijn werk in Europa ook een belangrijke onderscheiding gekregen. Want in de vergaderzaal van de Eerste Kamer werd hem in 2016 door voormalig voorzitter van de Europese Commissie Jacques Santer de zilveren medaille omgehangen van de Fondation du Mérite Européen voor zijn journalistieke werk voor de Europese Unie.

Onze mening wordt vaak gevormd door wat kranten, tijdschriften, sociale mediakanalen en ook televisie laten zien. We weten dan niet of die informatie gebaseerd is op verkeerde interpretaties en aannames, of dat de context onvolledig is of dat er hele delen worden weggelaten.

Om te weten  hoe de EU werkt en hoe Nederland daar in staat, neemt Koos de lezer in zijn boek eerst mee in een stukje geschiedenis van de EU en vervolgens legt hij haarfijn uit hoe de politiek in de EU werkt. Met wat er goed gaat, maar ook wat er niet goed gaat.

Ontdek essentiële informatie die u niet is verteld en ervaar ook dat u soms gevoed bent in de loop der jaren met onvolledige en onjuiste informatie. Wellicht is uw mening zelfs gebaseerd op misleidende nepinformatie of propaganda.

Het boek Unieke Unie met een mooi voorwoord van Laurens Jan Brinkhorst is een aanrader voor iedereen die een meer gefundeerde mening wil hebben voor- of tegen de Europese Unie. Zo’n mening kan niet meer zonder het boek Unieke Unie van journalist Koos van Houdt gelezen te hebben.

Gegevens boek: Unieke Unie door Koos van Houdt

Uitgeverij Virtupess (www.virtupress.nl)

ISBN nummer 978-90-9032848-5

In Nieuwerkerk aan den IJssel ging Koos te boek als een bekende Nieuwerkerker (BNer) en was hij samen met ons ook enige tijd actief bij de lokale omroep. Met zijn vergelijkingen destijds tussen besturen op Europees niveau en besturen op gemeentelijk niveau heeft hij ons veel duidelijk gemaakt hoe de politiek werkt. De aanpak in de interviews die wij met Koos mochten maken van lokale politici kregen de strategie mee van: het gevaar komt van links en de kogel van rechts.

Door Joke en Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl