Inzamelingsactie Kindergemeenteraad Zuidplas een groot succes

Zuidplas – Op woensdag 23 juni startte de inzamelingsactie op 13 basisscholen in de gemeente Zuidplas, die georganiseerd werd door de kindergemeenteraad. De hoeveelheid ingezamelde lang houdbaar voedsel was overweldigend. Door de grote hoeveelheid kon Rick Gort(begeleider vanuit Stichting Zo) niet alles op één dag ophalen.

Er zijn zo’n 60 grote boodschappentassen opgehaald waar Stichting Zuidplas Helpt en de Boodschappenkast heel veel gezinnen blij mee kunnen maken. Er is heel veel pasta, rijst, pannenkoekenmix, soep en knakworsten opgehaald en nog heel veel andere nuttige producten. Een aantal kinderen van de kindergemeenteraad kwam samen met Rick Gort helpen om alles te sorteren bij de Boodschappenkast. Zo konden ze zien wat er gebeurd met de spullen die ze ingezameld hebben. Wat betreft het speelgoed wat is opgehaald, dat was ook een groot succes! Er is zoveel ingezameld dat Rick samen met de kindergemeenteraad op korte termijn nog een speelgoedbeurs gaat organiseren. Hier kunnen de gezinnen voor weinig geld speelgoed kopen wat in goede staat is. De opbrengst hiervan gaat naar Centrum Jeugd en Gezin(CJG).

Al met al was dit een fantastische actie! Stichting Zuidplas Helpt en de Boodschappenkast zorgen dat al het ingezamelde voedsel terecht komt bij de gezinnen die het heel goed kunnen gebruiken.

Namens de kindergemeenteraad Zuidplas, Fred Slijk(bestuurslid SZH) en Nynke Bosselaar(Boodschappenkast) willen wij alle kinderen, basisscholen en inwoners bedanken!