Informatiepunt Digitale Overheid on tour (bibliotheek)

Nieuwerkerk – Sinds 2021 heeft de Bibliotheek de Groene Venen in Nieuwerkerk aan den IJssel een Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kun je terecht met al je vragen over de digitale overheid. 27 juni is het eindelijk tijd voor de officiële opening.

Wat doet het IDO?

Steeds meer (overheids)zaken moeten online geregeld worden. Denk hierbij aan onderwerpen als: DigiD, Belastingen en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW aanvragen, studiefinanciering, verkeersboetes betalen en inburgering. Dit kan lastig zijn. Niet iedereen beschikt over de vaardigheden om tot goede en betrouwbare informatie te komen. De informatiemedewerkers van de bibliotheek helpen graag, of brengen je in contact met de juiste partner.

IDO ‘on tour’

Op maandag 27 juni zal wethouder Frans Klover het IDO in Nieuwerkerk aan den IJssel officieel openen. Iedereen is om 16.00 welkom om een kijkje te komen nemen en als je vragen hebt, staan de medewerkers uiteraard klaar om je te helpen. Ook de rest van de week staat in het teken van het IDO. Dinsdagmiddag 28 juni kun je met digitale vragen terecht bij de DigiDokter, zij adviseert je over het cursusaanbod van de Bibliotheek. Daarnaast gaat het IDO ‘on tour’. In de openingsweek kun je de medewerkers van de Bibliotheek tegenkomen op de weekmarkt en zullen op verschillende plaatsen flyers worden uitgedeeld. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan vooral langs. De hulp die je van de Bibliotheek krijgt is gratis. Ook als je geen lid bent.

In Nieuwerkerk aan den IJssel zijn er elke week twee spreekuren: op maandag van 14.30-16.30 en op woensdag van 10.00-12.00. Het Informatiepunt Digitale Overheid zal later dit jaar ook spreekuren houden op de vestigingen in Zevenhuizen, en Moordrecht. Wil je op de hoogte blijven van nieuws vanuit de Bibliotheek? meld je dan via de website www.bibliotheekdegroenevenen.nl aan voor de nieuwsbrief. Je kunt natuurlijk ook altijd even binnenlopen bij de plaatselijke vestiging of bellen met 0180-22 90 02.