Groot drugsonderzoek, ook in Nieuwerkerk aan den IJssel

In een lopend drugsonderzoek van de eenheid Midden-Nederland zijn op dinsdag 28 juli opnieuw invallen gedaan. Die ochtend deed de politie Midden-Nederland op negen locaties invallen in woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Hendrik Ido Ambacht, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Nieuwekerk aan de IJssel, Heerjansdam, Moerdijk en Maasdam.

Bij de negen invallen zijn drie personen aangehouden. Volgens de politie maken de verdachten deel uit van een criminele organisatie die draait om de handel in verdovende middelen. Bij de invallen zijn naast drugs en grote geldbedragen ook veel waardevolle spullen gevonden. Het gaat onder meer om auto’s, een motorboot, een jetski en een waterscooter. Daarnaast is een geldbedrag van zo’n 160.000 euro gevonden en in beslag genomen. Tot slot werden duizenden xtc-pillen en een kilo amfetaminepasta in beslag genomen.

De invallen en de aanhoudingen horen bij hetzelfde onderzoek als waarvoor eind juni al tientallen invallen werden gedaan. Toen zijn verspreid over het land elf personen aangehouden. In totaal zijn drie laboratoria voor de productie van XTC, crystal meth en cocaïne ontmanteld. Daarnaast konden op basis van informatie uit het onderzoek op nog een aantal locaties elders in het land drugslabs worden ontmanteld. De relatie tussen die drugslabs en het lopende onderzoek wordt nog onderzocht. Ook zijn destijds vuurwapens, voorraden drugs en grote geldbedragen in beslag genomen.

De recherche spreekt van een grote vangst en zegt dat het criminele netwerk en de handel in verdovende middelen een harde slag is toegebracht. In totaal zijn er nu veertien aanhoudingen gedaan. Verder onderzoek moet duidelijk maken wie voor welke feiten verantwoordelijk is.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl