De Golfslag uitgereikt aan Jan Verbeek en Jan Hordijk

Zuidplas – Tijdens de afscheidsreceptie in het gemeentehuis van Zuidplas zijn de scheidend wethouders Jan Verbeek en Jan Hordijk vandaag gemeentelijk onderscheiden.  Beide ‘Jannen’ ontvingen uit handen van burgemeester Han Weber De Golfslag.

 Achtergrond

Jan Verbeek en Jan Hordijk* hebben een lange staat van dienst als wethouder en als raadslid (voor en na de gemeentelijke fusie).  Zij hebben met toewijding en verantwoordelijkheid deze bestuurlijke rol in het maatschappelijk en ruimtelijk domein vervuld.  Zuidplas is op lokaal, regionaal en provinciaal niveau door hen gediend in een tijdsgewricht van transitie, crises en weerstand. Er is een aantal complexe dossiers waar zij hun tanden in hebben gezet, zoals de decentralisatie van de Jeugdzorg, het programma Duurzaamheid & klimaatadaptatie, de regie op de ontwikkeling van de Zuidplaspolder, de woningbouwopgave, onderwijshuisvesting, het vraagstuk permanente bewoning om enkele voorbeelden te noemen. Het illustreert bij lange na niet welke dossiers er nog meer op hun bordje hebben gelegen, welke resultaten er zijn bereikt en waarvoor zij het vertrouwen van de gemeenteraad kregen.

Het college heeft daarom besloten De Golfslag toe te kennen als blijk van grote waardering en dankbaarheid voor hun jarenlange toewijding en inzet voor gemeente Zuidplas (inclusief Nieuwerkerk aan den IJssel) op lokaal en regionaal niveau.

*Wethouder Jan Verbeek is drie collegeperioden wethouder geweest. In de voormalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel was hij wethouder van 2006 tot aan de gemeentelijke herindeling. Voor de gemeente Zuidplas heeft hij in de colleges 2010-2014 en 2018-2022 gezeten. Jan Hordijk heeft als wethouder in de colleges van 2014-2018 en 2018-2022 gezeten, daarvoor was hij lange tijd raadslid zowel in Nieuwerkerk aan den IJssel als Zuidplas.