Golfen, even ontsnappen in coronatijd   

Foto Golfbaan Hitland

Nieuwerkerk – In de afgelopen maanden, met voor veel mensen min of meer huisarrest door corona, is de golfbaan een goede manier gebleken om even aan het thuiswerken in de huiskamer, werkkamer of aan de keukentafel te ontsnappen. Het Golfen is daardoor behoorlijk in populariteit toegenomen als buitensport. Want het is één van de weinige activiteiten die je op dit moment buiten kunt beoefenen, en waar je ruim voldoende afstand van je medespeler en andere golfers kunt houden.

Op Golfbaan Hitland heeft iedereen een vaste starttijd, en pas 8 minuten er na volgt de volgende starttijd. Vanwege de corona voorzorgsmaatregelen zijn de starttijden (sinds mei) verruimd van 6 naar 8 minuten. Hierdoor is er voldoende sprake van een ruime afstand tussen alle starts (in zowel tijd als meters).

Daarnaast ben je lekker actief bezig in de buitenlucht, wat extra aanlokkelijk is, ook nu in het najaar met het mooie en zachte herfstweer. Golfbaan Hitland kent ondanks de toegenomen populariteit geen wachtlijst, maar soms wel een reservelijst. Hun telefoonlijn is dagelijks drukbezet, doordat de vaste- en de gastspelers nu een starttijd willen reserveren. DE afgelopen tijd waren alleen flights met 2 personen toegestaan, vanaf 19 november zijn weer flights met 3 personen mogelijk.

Er komen ook gastspelers, omdat  Golfbaan Hitland een openbare golfbaan is. En de starttijden zijn zo razend populair, dat wanneer er een starttijd vrij komt, deze meestal binnen een half uur weer is ingevuld door een andere gegadigde.

Door het ontdekken van de mogelijkheden van de Golfbaan Hitland in coronatijd is ook de vraag naar het kunnen starten met golf toegenomen. Golfschool Hitland biedt daarom diverse wintercursussen aan, waarbij nieuwe golfers kunnen instromen. Ook voor de bestaande golfers staan er cursussen op het programma.

Landelijk is natuurlijk alle horeca gesloten, en zo ook op het golfcomplex in Hitand. Wel kan de organisatie bezoekers bij het Take Away uitgiftepunt van restaurant Hit eten & drinken blij maken met een drankje of een broodje ‘To Go’. Het napraten of -borrelen bij “hole 19” oftewel restaurant Hit eten & drinken, zoals normaal gesproken het geval is, maakt het plaatje van een “dagje uit naar de golfbaan” wel meer compleet en daarom hoopt de organisatie van Golfbaan Hitland dan ook dat de horeca snel weer haar deuren mag openen, met alle voorzorgsmaatregelen van dien.

Voor meer informatie zie Golfbaan Hitland

Door Louis Bekker