GGD opent coronatestlocatie in Zuidplas

Zuidplas – Door de grote toename in corona-testaanvragen is het voor de GGD noodzakelijk het aantal testlocaties in Nederland uit te breiden. Dit betekent dat er ook in Zuidplas een testlocatie komt. Deze locatie komt in het voormalige   Vanaf dinsdag 4 januari 2022 kunnen bezoekers zich hier laten testen.

 Team Bevolkingszorg houdt zich bezig met de beheersing van de coronapandemie vanuit de gemeente Zuidplas. Samen met de GGD heeft het team naar mogelijke testlocaties in Zuidplas gezocht. Het pand aan de ’s-Gravenweg 252 is op dit moment de meest geschikte locatie. Zo voldoet deze locatie aan de eisen die de GGD stelt aan de inrichting. Voor nu is het de verwachting dat de locatie zes maanden operationeel is. Mocht het nodig zijn, dan wordt deze periode verlengd.

De testlocatie is dagelijks geopend tussen 9:00 en 15:00 uur. Het testen gebeurt op afspraak. De gemeente Zuidplas zorgt voor duidelijke bebording, zodat bezoekers weten waar ze moeten zijn en waar ze kunnen parkeren. Met deze maatregelen doet de gemeente er alles aan om te zorgen dat er nauwelijks tot geen overlast is voor de omgeving.