Genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2020 bekend

Zuidplas – De namen van de genomineerden voor de jubileumeditie van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2020 zijn bekend. De jury van de Cultuurprijs heeft deze drie genomineerden voorgedragen:

Stichting Molen Kortenoord –  Leefgoed de Olifant –  De Zevenhuizensche IJsclub.

De Cultuurprijs Gemeente Zuidplas wordt op 11 november 2020 aan de winnaar uitgereikt door wethouder Jan Verbeek.

Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en Zuidplas ook cultureel op de kaart zet.  Alle genomineerden krijgen een juryrapport. De winnaar ontvangt een uniek exemplaar van een speciaal voor de cultuurprijs vormgegeven object en mag een geldbedrag toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Op deze manier stimuleert de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied in de gemeente. 

Onafhankelijke jury
De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Henk ten Hoopen (juryvoorzitter), Marja Meijer, Marjan Sijbrandij en Ghislain Bellefroid.

Nationale Kunstweek
De Cultuurprijs gemeente Zuidplas wordt wederom uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek. Van 7 tot en met 15 november 2020 worden in heel Nederland extra activiteiten rondom kunst georganiseerd.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl