Gemeente Zuidplas: oproep en waarschuwing

Zuidplas – De Gemeente Zuidplas heeft een oproep en waarschuwing geplaatst op sociale media; plaats geen karton/papier en restafval naast de papiercontainers bij het winkelcentrum de Reigerhof.
Vanmorgen hebben handhavers, na het aantreffen van deze achtergelaten dozen en afval, de nodige bewijzen meegenomen voor onderzoek. Hiermee achterhalen zij wie niet de moeite heeft genomen om de dozen klein te maken en in de containers te plaatsen, terwijl daar nog ruimte genoeg in was.
Om deze papiercontainers optimaal te gebruiken geven wij de volgende tips:
– Kartonnen dozen kunnen de inworpklep blokkeren. Maak de doos plat en schuif hem in de container. Op die manier kunnen zoveel mogelijk gebruikers na u gebruik maken van de container.
– Controleer of de drie containers echt vol zitten. Inmiddels hebben wij ook geconstateerd dat na de eerste bijgeplaatste doos er extra papier bij worden geplaatst, terwijl de container niet vol zit.
– Neem dozen die niet passen weer mee naar huis: handig om een volgende keer papier in mee te nemen, of biedt deze aan op de reguliere inzameldag volgens uw afvalkalender.
– De containers zijn een aanvulling op de reguliere huis aan huis inzameling.
Op afvalkalender.cyclusnv.nl vindt u de dagen waarop bij u oud papier in de straat wordt opgehaald.
”Wij vragen de medewerking van onze inwoners, zodat de leefomgeving schoon en netjes blijft” aldus een woordvoerder van de gemeente Zuidplas
Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl