Gemeente Zuidplas lanceert verkiezingskrant

Zuidplas – Gemeente Zuidplas heeft deze week de verkiezingskrant gelanceerd. In de verkiezingskrant stellen de politieke partijen van de gemeente Zuidplas zich voor.

Zij geven kort aan waar zij voor staan, wat zij belangrijk vinden en waar u meer informatie over hen kunt vinden. Ook lees je algemene informatie over hoe en waar je kan stemmen.

Woensdag 16 maart is een spannende dag voor alle gemeenten in Nederland, en dus ook voor Zuidplas. Dan kan jij j stem uitbrengen op de politieke partij van jouw voorkeur.

In deze ‘Verkiezingskrant gemeente Zuidplas 2022‘ leest je ook wat je moet doen als je zelf niet kunt gaan stemmen of uw stempas kwijt bent.

Bekijk of download de Verkiezingskrant gemeente Zuidplas 2022

In de avond na de verkiezingen op 16 maart presenteert de gemeente de eerste resultaten van de tellingen. De dagen daarna weten zij hoeveel stemmen elke politieke partij en elke kandidaat heeft gekregen.

In de weken erna schrijven de politieke partijen die met elkaar willen samenwerken een coalitieakkoord. Ook worden dan de nieuwe wethouders bekend. Het college van burgemeester en wethouders maakt vervolgens een collegeprogramma voor de komende 4 jaar. Beide documenten, het coalitieakkoord en het collegeprogramma, geven richting aan de ontwikkeling van de gemeente Zuidplas. Dus laat u stem horen op 16 maart! (dit jaar kan je vanwege corona ook op 14 en 15 maart stemmen).