Geef makkelijk storing straatverlichting in Zuidplas door

Zuidplas – Op de website van de gemeente Zuidplas kunnen inwoners vanaf nu heel eenvoudig storingen aan de straatverlichting doorgeven. Meldingen die binnenkomen gaan rechtstreeks door naar de man of vrouw die het probleem gaat oplossen. De melder krijgt een berichtje zodra de storing is binnengekomen en ook als de straatverlichting het weer doet. Nieuw is dat het hele meldingssysteem automatisch plaatsvindt en de locatie van een kapotte straatlantaarn direct bekend is bij de betrokkenen. 

Zuidplas werkt continu aan de verbetering van de dienstverlening voor inwoners en bedrijven. In het plan Update Integraal Beheerplan Openbare Ruimte (IBOR) 2018-2021, goedgekeurd door de gemeenteraad in 2019, is afgesproken dat de kwaliteit van het behandelen en afhandelen van klachten en storingen aan de openbare verlichting vanaf 2020 gaat verbeteren. Hiervoor is een nieuw beheersysteem in gebruik genomen en zijn de processen vernieuwd. Er is nu een speciaal invulformulier op de website beschikbaar, waarmee inwoners makkelijk meldingen over de openbare verlichting kunnen doorgeven en de precieze plek van een kapotte lantaarn kunnen aangeven. Als een storing telefonisch bij het klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas binnenkomt, gaat deze ook in het nieuwe systeem.

Eerder moest een interne medewerker nog een aantal administratieve handelingen verrichten, voordat de reparateur aan de slag kon op straat. Vanaf nu gaat dit helemaal automatisch en digitaal.

Wethouder openbare ruimte Jan Willem Schuurman: “We hebben met elkaar afgesproken de dienstverlening aan onze inwoners te verbeteren. Dit is een mooie stap om dat voor elkaar te krijgen. De openbare ruimte in onze gemeente is voor heel veel inwoners hartstikke belangrijk. Als één van onze 10.000 lantaarns stuk is, moet je dat gewoon snel en makkelijk kunnen doorgeven zodat we zo’n straatlantaarn ook snel kunnen repareren.“ Wethouder Schuurman heeft tegelijk een filmpje gemaakt om aan te geven dat inwoners van Zuidplas er eenvoudig mee aan de slag kunnen. Het filmpje is te zien via de website van de gemeente. Meldingen zijn dag en nacht van harte welkom.

Link naar de meldingspagina: www.zuidplas.nl/meldinglicht

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl