Energietoeslag in 2022

Zuidplas – Voor huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 ongeveer € 200 energietoeslag. Dit heeft de overheid besloten. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen.

De overheid is nu bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Zijn die bekend? Dan gaat IJsselgemeenten de aanvragen en betaling verzorgen. Dat doet IJsselgemeenten voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas. Er is nog niet precies wanneer u de energietoeslag kunt aanvragen, dit zal beschikbaar komen in de eerste drie maanden van 2022.

Soms zelf aanvragen

Zijn de voorwaarden bekend? En heeft u een uitkering van IJsselgemeenten? Dan krijgt u dit bedrag vanzelf. Heeft u een ander laag inkomen?  Dan kunt u het bij IJsselgemeenten aanvragen als de voorwaarden bekend zijn. Dit gaat onder meer om IOW-gerechtigden, AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandigen met een laag inkomen.

Iedereen krijgt korting op de energiebelasting

Alle huishoudens in Nederland krijgen ook een korting op de energiebelasting. Dit is ongeveer € 400 per huishouden. Hoeveel het precies is hangt af van hoeveel energie u gebruikt. Dit gaat automatisch via de energieleverancier.