En de nieuwe kinderburgemeester is: Thomas Schouten

Zuidplas – Vandaag was het zover en is de nieuwe kinderburgemeester van Zuidplas gekozen. Deze werd gekozen uit kinderen welke dit jaar in groep 7 zitten en volgend jaar in de kindergemeenteraad zitten. En zich kandidaat hebben gesteld om kinderburgemeester te worden. Raadslid Ferry van Wijnen (VVD) heeft de verkiezing begeleid.

In de ochtend voor de verkiezing ging de huidige kindergemeenteraad een bijzonder plan uitvoeren. Dit was bedacht door de huidige loco-kinderburgemeester Lauren van Donk. De kinderraadsleden gingen met andere leerlingen uit groep 6, 7 en 8 een flitsstage lopen. Dit kon bij diverse bedrijven in Zuidplas. “Met de stage kunnen kinderen kijken hoe een beroep is en het is ook gewoon leuk”, vertelde Lauren over haar plan aan de reguliere gemeenteraad.

De flitsstages waren er o.a. bij de brandweer, een kinderboederij (helpen de dieren voeren), bij een BSO (spelen met de kinderen). Maar ook bij ouderen (spelletjes doen), bij Van der Dussen (rondleiding en plant tegen muggen meegekregen), bij een bakker en nog veel meer.
En toen was het vanmiddag tijd voor de presentaties van kinderen on burgermeester te worden. Iedereen deed een korte presentatie met plannen en ideeën. Zo kwamen er ideeën voor aangepaste speeltuinen, het versieren van afvalbakken zodat iedereen zijn afval er beter in gaat gooien en ook meer prullenbakken. Daarnaast aanleggen van extra skatebanen maar ook een kinderspeelgoed bank.
Daarna was het tijd om te gaan stemmen en de winnaar werd Thomas Schouten van de Gideonschool (Nieuwerkerk). Vanaf 14 juni is hij officieel de nieuwe kinderburgemeester. Maar voor de foto kreeg hij alvast even de ketting van Faris (zijn voorganger) om.
De als tweede geëindigde Jenthe Rijkaart van De Loofboom (Nieuwerkerk) is de nieuwe loco-kinderburgemeester. Ook de oude kindergemeenteraad was vandaag voor het laatst bij elkaar.