Eerste FIT4NOP festival

Nieuwerkerk – Om 13:00 uur in de middag van 14 mei 2022 ging het FIT4NOP festival van start. De stichting ZO! samen met de sportstichting Zuidplas waren verantwoordelijke voor de organisatie van de eerste editie van dit festival.

De locatie was het grasveld voor de Meidoorn in de bomenbuurt en vlak bij een van de vestigingen van stichting ZO!. Naast veel sportactiviteiten waren er ook kraampjes aanwezig, om mensen ook te wijzen op de financiële regelingen die er zijn. Zo was de stichting Leergeld aanwezig, waar ouders een bijdrage kunnen aanvragen voor de schoolkosten van hun kinderen. En waren van de stichting ZO! er verschillende onderdelen, zoals het Vrijwilligers Informatie Punt die informatie gaf over vrijwilligerswerk binnen de gemeente Zuidplas en ook voor hulp bij geldzaken, o.a. bij belastingaangifte of brieven die worden ontvangen vanuit allerlei organisaties en was ook Senior Actief Zuidplas aanwezig met een informatiekraam. Er waren lotjes te koop bij de kraam van de cadeaukast, waarbij prijzen te winnen waren en de opbrengst ten goede kwam aan de cadeaukast.

Wethouder Jan Verbeek ging bij zijn laatste festivalopening voor hij eind deze maand afzwaait nog de nodige boks gevechten aan met aanwezige kinderen. Waarbij sommige heel fanatiek te keer gingen.

Bij de sportstichting kon je zelf je eigen smoothie samenstellen door fruit uit te kiezen en deze dan met behulp van je eigen fietskracht dit tot een smoothie te mixen. Ook was er voor de kinderen een springkussen aanwezig en stond M-schmink er om de gezichten van de kinderen van de mooiste creaties te voorzien. Maar ook speeltuin IJsselkids was aanwezig met een sjoelbak, waarmee je prijzen kon winnen. En kon er in de koffiehoek, wat te drinken gehaald worden met wat lekkers erbij.

Prijzen waren er ook de winnen met het rad van de positieve gezondheid, ook wethouder Jan Verbeek deed een draai aan het rad en kwam op prijsvraag uit en moest toen 2 vragen beantwoorden, welke hij beide goed had en zijn prijs in ontvangst mocht nemen.

Explosion dance gaf ook nog een workshop dansen, waarbij goed werd meegedaan door de aanwezigen.