Eerste bedrijf op bedrijvenpark Kleine Vink geopend

Nieuwerkerk – Wethouder Jan Willem Schuurman van Economische Zaken deed vrijdagochtend de openingshandeling bij Krabbendam Kadoverpakking aan de Steenbakkerij 10 in Nieuwerkerk aan den IJssel op het bedrijventerrein Kleine Vink.

Samen met de eigenaar Krabbendam en zijn dochter werd met twee enorme scharen een groot rood lint doorgeknipt.

Er wordt nog volop gebouwd op de Kleine Vink, maar Krabbendam is het eerste bedrijf waarvan de bouw gereed is en zal waarschijnlijk één van de meest opvallende gebouwen worden op de Kleine Vink, want aan de buitenkant ziet het eruit als een kadoverpakking.

Het bedrijf Krabbendam is in 2007 begonnen in Moordrecht met een passie voor verpakkingen en een stevige dosis ambitie.

Tegenwoordig heeft het bedrijf als groothandel een assortiment van ruim 7000 artikelen voor de meest uiteenlopende verpakkingen en megastrikken. Vanuit de locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel levert Krabbendam hun producten onder andere aan hun klanten in Nederland, België en Duitsland.

De enorme zichtbaarheid op de Kleine Vink aan de A20 was een belangrijke reden voor Krabbendam om van Moordrecht naar Nieuwerkerk aan den IJssel te verhuizen.

Motto van het bedrijf: de verpakking van een product is ontzettend belangrijk, het is de eerste indruk van de ontvanger en moet daarmee goed aansluiten op zijn of haar behoeften. Een eerste indruk maak je immers maar één keer! Voor elke verpakkingsuitdaging is er een oplossing!

Bij de opening door wethouder Schuurman van de Gemeente Zuidplas, heette ook Robert Dijkgraaf de voorzitter van de bedrijvenvereniging VION het bedrijf welkom in Nieuwerkerk aan den IJssel en in het kader van samenwerken op het bedrijvenpark waren ook collega ondernemingen van de Kleine Vink uitgenodigd,

Geschiedenis Kleine Vink: In 2009 werd nog door de gemeente vol ingezet op een Sportpark op de Kleine Vink, de huidige sporthal ‘Kleine Vink’ en het terrein van CKV werden gerealiseerd. De tennisclub TCN en de Jeu de Boule club (JBN) met plannen voor een ‘Boulodrome’ maakten zich op om zich er ook te gaan vestigen.

Toegangswegen werden breed bediscussieerd met de gemeente, er was ook sprake van een tunnel bij de rotonde aan het begin van de Hoofdweg. De algemene recessie destijds was één van de redenen dat deze plannen de lade in gingen en er niet meer uitkwamen. Want het bestemmingsplan is weer van een Sportpark naar een Bedrijventerrein veranderd, hetgeen ook het eerste plan was voordat er over een Sportpark werd nagedacht.

Maar er is nog hoop voor de sport op de Kleine Vink, want in de bestemming is nog wel ruimte gelaten voor een sporthal, waarvan de haalbaarheid nog onderzocht moet worden.

Een Flat lay gemaakt door Joke Bekker

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl