Digitale uitreiking vijfde Cultuurprijs Gemeente Zuidplas via YouTube te volgen

Zuidplas – In dit jubileumjaar wordt de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas voor de vijfde achtereenvolgende keer uitgereikt. Woensdag 11 november 2020 is het zover en wordt de winnaar van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2020 officieel bekendgemaakt. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gebeurt dit digitaal en niet zoals eerdere edities vanuit theater Swanla in Zevenhuizen. Via het gemeentelijk YouTube kanaal kan iedereen met hart voor cultuur de uitreiking woensdagavond bijwonen!

Drie genomineerden
Net als andere jaren heeft de jury van de Cultuurprijs drie fantastische genomineerden voorgedragen. Het gaat om Stichting Molen Kortenoord, Leefgoed de Olifant en De Zevenhuizensche IJsclub. Eerder hebben inwoners uit Zuidplas namen aangedragen bij de jury, waaruit vervolgens een keuze is gemaakt. Personen of organisaties die Zuidplas in cultureel opzicht op de kaart zetten, zowel lokaal als naar buiten kunnen ieder jaar worden voorgedragen. Denk aan activiteiten en verdiensten op het terrein van film, literatuur, fotografie, beeldende kunst, theater, dans, muziek, cultuur-historie en erfgoed.

De winnaar ontvangt een door Ron van Savoijen (www.ronto.nl) ontworpen prijs en een geldbedrag van 850 euro. Alle genomineerden ontvangen een juryrapport en oorkonde.

Volg de uitreiking via YouTube
De cultuurprijsuitreiking op woensdag 11 november aanstaande is te volgen via YouTube. Er zijn van iedere genomineerde opnamen gemaakt. Ook zal Jan Verbeek, de wethouder cultuur, de genomineerden en kijkers persoonlijk toespreken. De muziek wordt verzorgd door cultuurprijswinnaar 2016, Kamerorkest Midden-Holland. Ga op YouTube naar het account van de gemeente Zuidplas en bekijk de uitreiking van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2020 vanaf 20.00 uur.