Derde maaironde van de dijken in september

Foto HHSK

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) is begonnen om voor de derde en dit jaar laatste keer het gras op de dijken te maaien. Dit keer wordt het gras op zowel de bovenste als onderste helft van het talud gemaaid.

Op diverse locaties maait HHSK voor de verkeersveiligheid ook de zichthoeken en bermen mee. De maaiwerkzaamheden aan zowel de Schielandse- als de Krimpenerwaardsezijde beginnen tegelijkertijd vanaf Gouda.

In de eerste maaironde in mei is alleen de bovenste helft van het dijktalud gemaaid. Hierdoor konden er hoeken ontstaan waar vlinders en insecten konden schuilen en ook voldoende voedsel konden vinden. Daarnaast kon bij diverse plantensoorten zaadontwikkeling plaatsvinden. In juni volgde de tweede maaironde waarbij de onderste helft van het dijktalud is gemaaid. Door deze manier van maaien is dit jaar voor het eerst de zeldzame koninginnenpage in ons gebied gezien.

Door de dijken in drie rondes te maaien, verwacht HHSK daarnaast een sterkere grasmat te bereiken. Een sterke grasmat is belangrijk voor onze dijken (en waterveiligheid).

De maaiwerkzaamheden zullen eind september zijn afgerond.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl