De Nieuwerkerkse Koffietest

Zuidplas – Vorig jaar werd de cappuccinotest Zuidplas georganiseerd voor deelnemers en vrijwilligers van Zonnebloem in Nieuwerkerk aan den IJssel.  Ook dit jaar is de koffietest een feit. Alleen is de actie nu iets breder van opzet.

Nu keuren de testers koffie (waaronder nu ook onder meer espresso, cappuccino, koffie verkeerd verstaan) of thee. De koffietest van de Zonnebloem afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel beperkt zich tot de gemeente Zuidplas (Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle), alsmede Nesselande en Capelle aan den IJssel.
Ook dit jaar zijn er aan deze activiteit geen kosten verbonden voor de testers.
”We hebben ook de periode waarin de test plaatsvindt iets uitgebreid. De testperiode vindt plaats in de periode 1 juli 2021 tot 1 september 2021. Dit geeft iedereen iets meer de mogelijkheid om de activiteit in te plannen” zegt Alex Wijnhold van de Zonnenbloem.
De vrijwilligers nemen hun gasten mee naar een locatie van eigen keuze. Zij bestellen daar de koffie of thee en beoordelen deze. Daarna geven ze deze een cijfer die ze aan onze secretaris doorgeven. Na afloop van de test zullen we de winnaar van 2021 bekend maken. Vorig jaar bleken alle resultaten dichtbij elkaar te liggen. De deelnemers gaven aan nergens een slechte cappuccino te hebben geschonken. Wel kwam toen Meer Genieten in Moordrecht als beste uit de test.
Iedereen die ook vrijwilliger wil worden, of als deelnemer wil meedoen aan activiteiten van de Zonnebloem kan zich aanmelden met het contactformulier op onze website: https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel