De gemeentelijke belastingaanslagen zijn verstuurd

Zuidplas – De gemeente Zuidplas heeft vorige week de gemeentelijke belastingaanslagen verstuurd. Dit gebeurt altijd in deze periode van het jaar. Maar we bevinden ons in een buitengewone situatie. Ook 2020 is natuurlijk een heel bijzonder jaar geweest. Door corona is er veel gebeurd en dat kan ook invloed hebben op de eigen financiĆ«n. Of u nou inwoner bent, ondernemer of betrokken bij een vereniging.

Wethouder financiĆ«n Daan de Haas: “Corona heeft ook financieel invloed op ons. Daarom kan het gebeuren dat het betalen van deze belastingaanslag nu niet gaat lukken. We willen u helpen, door samen in overleg te gaan. Is het mogelijk om op een later moment te betalen? Of wilt u een betalingsregeling treffen? Ga het gesprek aan. Zo zorgen we dat de problemen zich niet op gaan stapelen.

Bekijk informatie over het aanvragen van o.a. kwijtschelding, WOZ-beschikking, taxatieverslag of gemeentebelastingen op de paginaĀ ‘Belastingbalie‘. Voor vragen over uw WOZ-waarde of gemeentebelastingen kunt u ons bereiken via (0180) 330 300 ofĀ gemeente@zuidplas.nl.

WOZ-waarde

Onderdeel van de belastingaanslag is de bepaling van de WOZ-waarde van uw woning en/of bedrijf. De WOZ-waarde is de geschatte marktwaarde op 1 januari van het vorige jaar, de zogenaamde waardepeildatum. Deze waarde bepaalt de hoogte van een aantal belastingen. Het kan zijn dat u het oneens bent met deze waarde. We nodigen u dan uit om contact op te nemen met de medewerkers van het team Belastingen via onze belastingbalie, onze medewerkers staan elke werkdag voor u klaar. Uiteraard is het ook mogelijk om bezwaar te maken.

Wethouder De Haas: “Voordat u bezwaar maakt adviseren wij u om contact op te nemen met de medewerkers van het team Belastingen via de ‘Belastingbalie‘. Wellicht is na dit contact bezwaar maken niet meer nodig. En als u dan nog steeds bezwaar wilt maken, vragen wij u dit rechtstreeks te doen. Er zijn heel veel bureaus die aanbieden dit kosteloos voor u te doen. Echter, deze kosten worden extra doorgerekend aan de gemeente.

Stel, uw WOZ-waarde daalt met 10.000 euro door een standaard bezwaar van een bureau. Dan heeft u een voordeel van 10 euro per jaar. Een voordeel dat u ook had gehad als u het zelf geregeld had. Maar ondertussen moet de gemeente dat bureau wel 265 tot 800 euro betalen. En dat geld willen we natuurlijk liever aan andere dingen in Zuidplas besteden.

Bezwaar

Uw bezwaar kunt u sturen naar :

  • De heffingsambtenaar van de gemeente Zuidplas,Ā Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel.