De Cultuurkeuken is succesvol

Zuidplas – Afgelopen zaterdag vond de 4e en voorlopig laatste editie plaats van ‘De Cultuurkeuken aan huis’. Deze keer werden er ca 130 maaltijden bezorgd en werd er genoten van rendang, pasta en kebab.

De Cultuurkeuken is een buurtrestaurant in jongerencentrum ’t Blok, waar mensen met een kleine beurs één keer per maand terecht kunnen voor een avond ontspannen en gezellig dineren. Door de coronamaatregelen kon deze activiteit niet plaatsvinden in ’t Blok en kwamen de vrijwilligers van ’t Blok met het mooie idee om maaltijden te gaan bezorgen. Nu de maatregelen iets versoepeld zijn, hoopt De Cultuurkeuken na de zomer de deuren in het jongerencentrum weer te kunnen openen.

Zaterdag 30 mei werden er heerlijke maaltijden bereid door verschillende gastkoks; zo kon er gekozen worden uit rendang, pasta of kebab. Ook werd ieder nog getrakteerd op een heerlijke cheesecake als dessert. Met eerdere edities stonden er ook al maaltijden uit de Spaanse, Indonesische, Italiaanse en Syrische keuken op het menu. Zo deed De Cultuurkeuken haar naam eer aan!

Ook dit keer werden de maaltijden bezorgd door leden van Rotaryclub Zuidplas. De adressen werden verzameld door de Sociaal Makelaar en aangeleverd door verschillende sleutelfiguren vanuit o.a. de Boodschappenkast, Stichting Zuidplas Helpt en het CJG.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op de 4 edities, waaronder één speciale paaseditie. In totaal werden er ruim 400 maaltijden en ca 70 paaspakketjes aan huis bezorgd. Gezien alle positieve reacties was het de inspanning dubbel en dwars waard! Houd www.welzijnzuidplas.nl in de gaten voor de volgende editie van De Cultuurkeuken.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl