De Chocoladeletters-actie met de Lions

Nieuwerkerk – De Nieuwerkerkse afdeling van de Lions heeft onze deelnemers verrast met prachtige chocoladeletters. Veel van onze deelnemers ervaren de coronabeperkingen als extra zwaar. Zeker nu eigenlijk de feestdagen elkaar aaneen moeten rijgen. Wanneer aandacht van familie en vrienden vanzelfsprekend zou moeten zijn. Wij horen dat dit minder is. Ze krijgen minder bezoek en gaan er minder op uit. De geste van de Lions werd daarom zeer op prijs gesteld.

De inpakpiet had het er maar druk mee. Alle chocoladeletters kregen werden netjes ingepakt. Dat was een tijdrovende klus. Daarna bezorgde deze de pakketjes bij de vrijwilligers. “Het was toch een grotere klus dan ik in eerste instantie dacht”, zo zei de inpakpiet, die normaal gesproken onze secretaris is. “Maar het geeft ook veel plezier, zeker als je achteraf hoort hoezeer de mensen het op prijs stellen een leuk pakketje bezorgd te krijgen. Want we horen wel dat onze Zonnebloem deelnemers er naar snakken dat het weer normaal is. Net als wij allemaal natuurlijk.”

Onze vrijwilligers hebben de chocoladeletters vervolgens met veel plezier bij onze deelnemers bezorgd. Bijgevoegd een aardig gedicht dat onze rijmpiet had gemaakt. We hopen dat de situatie snel weer naar normaal zal gaan, zodat we onze normale activiteiten weer volop kunnen uitvoeren.

Ondanks de beperkingen waar we momenteel tegenaan lopen, bedenken we toch leuke en veilige acties voor onze gasten. Heb je daar zelf ook ideeën voor, of wil je helpen met het uitvoeren ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen of wij die ideeën kunnen uitvoeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met ons via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De vereniging bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. Dit jaar viert de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel haar 40 jarige jubileum.

Op onze website https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel staat een overzicht van activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen.