Collectecoördinator gaat voor nóg mee resultaar

Nieuwerkerk – De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 10 tot en met 16 april leverde in Nieuwerkerk aan de IJssel € 7.340,- op. Een mooi resultaat, toch gaat de collectecoördinator voor meer.

Ingrid van der Mark-Barneveld is naast wijkhoofd ook collectecoördinator in Nieuwerkerk aan den IJssel: ‘Laat ik voorop stellen dat ik erg blij ben met de vrijwilligers die op allerlei manieren zich inzetten voor de Hartstichting. En ook met de gevers! Met de komst van de QR code en de Hartstichting online collectebus is er sprake van een stijgende lijn. Echter, als we overal zouden kunnen collecteren is zeker het dubbele van € 7.340 haalbaar. Om dit te halen is ons team van vrijwilligers veel te klein. Daarom doe ik een oproep voor meer collectanten en wijkhoofden.”

Iedereen een gezond hart, dat is de droom van de Hartstichting. Want met een gezond hart, haal je meer uit het leven. Al meer dan 55 jaar investeert de Hartstichting (zie hartstichting.nl) in onderzoek en innovaties op het gebied van preventie en zorg. De jaarlijkse collecte is daarbij onmisbaar.

Ingrid: “Tegen mensen die twijfelen, zeg ik altijd: ‘Je doet het natuurlijk in de 1e plaats voor anderen, maar je haalt er ook veel voor jezelf uit’. Dat meen ik echt. Zowel als collectant en als wijkhoofd leer je je wijk goed kennen en doe je sociale contacten op in je buurt. Zeker als je ergens net woont. Ik heb al mooie contacten zien ontstaan. Ik weet dat er mensen zijn die door de collecte goede vrienden zijn geworden. En je weet dat er met de opbrengst belangrijk onderzoek gedaan wordt om hart- en vaatziekten in de toekomst te verminderen en beter te behandelen”.

”Meedoen als collectant is makkelijk! Je loopt zoveel mogelijk in je eigen wijk, en we proberen het zo in te delen dat je ongeveer twee uur loopt.”

Wil je graag wijkhoofd zijn? Dan kost dat maximaal 20 uur op jaarbasis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid van der Mark-Barneveld, tel. 0180-324131