CKV Nieuwerkerk start het korfbalseizoen met thuiszege

Nieuwerkerk – Zes maanden lang moest het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk wachten op het spelen van een officiële wedstrijd. Na de overwinning op HKC begin maart was het wachten op de kruisfinale. Corona gooide roet in het eten. Geen kruisfinale en geen Korfbal League. Ook het veldseizoen werd als “niet gespeeld” verklaard. Zonde, want met acht overwinningen in 2019 was Nieuwerkerk ook op het veld hard op weg naar promotie.

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk is het korfbalseizoen 2020-2021 op 6 september gestart met een 25-9 thuiszege op Velocitas uit Leiderdorp. Na een prima start pakte Nieuwerkerk een 4-0 voorsprong. Daarna zakte het niveau en kwam Nieuwerkerk ruim tien minuten niet tot scoren. Velocitas kwam zo terug in de wedstrijd. Vijf minuten voor rust was de stand 5-4. Nieuwerkerk zette op tijd aan en via onder meer drie damesgoals ging de ploeg van Simons en Van Essen rusten met een 10-5 voorsprong.

In de tweede helft was Nieuwerkerk oppermachtig. De korf werd nog vijftien keer gevonden en Nieuwerkerk eindigde uiteindelijk met maar liefst tien doelpuntenmakers. Niels Stuurstraat werd met vijf treffers topscoorder in zijn 40 minuten speeltijd.