Brugklassers strijden om finaleplek in Zuid-Hollandse voorleeswedstrijd

Op 30 maart 2022 strijden de Zuid-Hollandse brugklas-schoolkampioenen in de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me!

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor alle brugklassers. De eerstejaars lezen elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken. Met het voorleesproject Read2Me! zetten de bibliotheken in op de combinatie voortgezet onderwijs en leesbevordering. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die in vier ronden wordt georganiseerd; op school (en in de klas), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte de landelijke finale. Dit schooljaar doet een groot aantal middelbare scholen uit alle hoeken van Noord-Holland weer mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me!.

Zuid-Hollandse finale
Afgelopen maanden hebben de rondes plaatsgevonden in verschillende Zuid-Hollandse bibliotheken. De provinciale finale wordt aangestuurd door een enthousiaste Manu van Kersbergen. De driekoppige jury, met daarin Jacoline van den Berg, Voorleesexpress Rotterdam, Beatrijs de Coninck, leerkracht en jeugdliteratuurstudent, Amber Maas, docent, maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

Landelijke finale
De landelijke finale Read2Me! is op zaterdagmiddag 4 juni 2022 in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).