Bockbier drinken met de Zonnebloem

Nieuwerkerk – Ieder jaar aan het begin van de herfstperiode presenteren de meeste bierbrouwerijen een bockbier. Daarom leek de Zonnebloem het een goed idee om met de Zonnebloemgasten eens te proeven wat Muller & Co hiervan op de tap had.
Wat voor veel mensen een normaal uitstapje is, is voor de deelnemers van de Zonnebloem niet zo vanzelfsprekend. De gasten die zich hadden opgegeven werden door hun vrijwilligers uiteraard gebracht en gehaald.
”We kregen een gezellig hoekje aangewezen en uiteraard bestelden we een bockbier dat ze op tap hadden. Dat bleek een Brand Dubbel Bockbier te zijn. Dat is een stevig biertje, zodat een ondersteunend borrelhapje zeer welkom was. Zo’n borreluurtje is natuurlijk heel gezellig. Daar bleek ook dat we genoeg met elkaar te bespreken hadden. En daar is zo’n bijeenkomst natuurlijk ook voor bedoeld. Juist in de week van de Toegankelijkheid, met als thema: meedoen met een beperking moet normaal zijn” vertelt Alex Wijnhold van De Zonnenbloem.
Nadat de bierglazen leeg was en het bittergarnituur op was, werd het tijd om het etablissement te verlaten en naar huis te gaan. De gasten en hun vrijwilligers hadden een gezellige bijeenkomst gehad. Iedereen vond het een leuk initiatief dat zeker herhaald moet worden.