Home NIEUWS Nieuwerkerk BLOKtalk ‘We hebben allemaal WAT!’

BLOKtalk ‘We hebben allemaal WAT!’

Maandagavond 27 juni is er een speciale editie van BLOKtalk! We gaan in het kader van de campagne ‘We hebben allemaal WAT!’op 27 juni een bordspel spelen over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. BLOKtalk is een avond speciaal voor jongeren tussen de 14 en de 23 jaar. Het uitgangspunt van BLOKtalk is dat jongeren elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen praten over onderwerpen waar je niet lukraak met iemand een priet-praatje over zou beginnen. Laagdrempelig, nuchter en zonder er iets heel zwaars van te maken. Zo bespreken we problemen waar jongeren in hun leven tegen aanlopen.

Een steekje los?

Deze speciale avond gaan we samen Een steekje los? spelen. Een bordspel om spelenderwijs in gesprek te gaan aan de hand van 8 thema’s. Het spel is verrassend, openhartig, educatief, taboedoorbrekend én gewoon heel erg leuk om te spelen! Speel jij mee?

De thema’s in het spel zijn Gezondheid, Hulp, Thuis, Sociale contacten, Relatie, Studie en beroep, Vrije tijd en Zingeving. Deze thema’s komen aan bod in allerlei verschillende vragen, kanskaarten, stellingen, foto’s en bijvoorbeeld teken- en uitbeeldopdrachten.

Elke BLOKtalk zijn er jongeren aanwezig die ervaringsdeskundige zijn bij ExpEx Midden Holland. Dit zijn jongeren die door middel van een training hebben geleerd hun eigen ervaring specifiek in te zetten. Ook is er een begeleider vanuit Kernkracht en een jongerenwerker van Stichting ZO!.

Tijd en Locatie

BLOKtalk ‘We hebben allemaal WAT!’
Maandagavond 27 juni
vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur
’t Blok, IJsermanpad 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel
Voor jongeren 14 jaar t/m 23 jaar