Bezoek aan de molen Windlust op 14 mei 2022

Nieuwerkerk – Het was een drukke zaterdag in Nieuwerkerk, want het was ook nog nationale molendag, hierdoor kon molen Windlust worden bezocht. Door het mooie weer was er een continue stroom van bezoekers die vaak ook nog wel even gingen zitten om wat te eten van het lekkers wat de theeschenkerij had gemaakt.

Je het was mogelijk om helemaal naar boven klimmen in de molen en op elke verdieping kon je uitleg krijgen van een van de vrijwilligers van de molenstichting. Helaas was er onvoldoende wind om ook het daadwerkelijke malen te kunnen zien. Want dan begint het graan boven in de molen en gaat de steeds een verdieping lager om uiteindelijke als meel te worden opgevangen in zakken. Een mooi uitzicht over Nieuwerkerk en de Hollandse ijssel heb je altijd vanaf de stelling (het houten platform om de romp van de molen).

Ook was de molenwinkel open waar meel werd verkocht en kan je enveloppen trekken waarbij je eigenlijk altijd wel prijs had. De prijzen waren beschikbaar gesteld door de winkeliers in Zuidplas.

Er was gezorgd voor muziek, popkoor S1Voice deed twee optredens.

Tot slot kon er ook nog een stukje op de Hollandse ijssel worden gevaren met de Libra, welke lag afgemeerd aan de steiger van molen Windlust.