Aanmelding voor Cultuurprijs Zuidplas mogelijk tot 1 september

Foto: gemeente Zuidplas

Zuidplas – De Cultuurprijs van de Gemeente Zuidplas viert dit jaar haar eerste lustrum, voor de 5de keer worden er elk jaar drie instanties of personen genomineerd voor de Cultuurprijs, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de cultuur in Zuidplas

Wie verdient volgens u de Cultuurprijs 2020 in Zuidplas?
De afgelopen jaren ontvingen Symphonie Orkest Midden-Holland, Birgitta Sundström Jansdotter, Theater Voor Iedereen en Marlonneke Willemsen de Cultuurprijs. Wie wordt de 5de in deze gemêleerde rij van muziek, schilderkunst, theater en fotografie.

Iedereen in de gemeente Zuidplas kan een persoon, een vereniging, stichting of instantie aandragen voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2020. U zelf aanmelden kan ook.

Doe de aanmelding voor 1 september (met motivatie) via info@scnz.nl

De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Nationale Kunstweek 2020 (7 t/m 15 november).

Enkele spelregels:

  • Genomineerden zijn minimaal twee jaar gevestigd in Zuidplas.
  • De uitingen moeten vernieuwend zijn, de kunstbeleving stimuleren en verder een uitstraling en promotionele waarde hebben.
  • Reeds verworven erkenningen en onderscheidingen tellen mee.
  • De argumentatie voor de nominatie dient goed te zijn onderbouwd.

De Cultuurprijs is een initiatief van de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ) en wordt

jaarlijks in samenwerking met de gemeente Zuidplas uitgereikt. De gemeente Zuidplas eert met deze prijs een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan cultuur in de gemeente Zuidplas.

De winnaar krijgt een mooi aandenken en mag 850 euro toekennen aan een cultureel doel naar keuze binnen de gemeente.   Meer informatie zie www.scnz.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl