Nieuwe start voor Dichtbij het Nieuws

Dichtbij het Nieuws (DBHN) gooit het roer om en gaat zich volledig richten op lokale journalistiek. Door de huidige energiecrisis is het in de lucht houden van een live-radiostudio onbetaalbaar geworden. Als gevolg hiervan heeft de mediavoorziening belangrijke keuzes moeten maken in het media-aanbod.

Nieuwe koers

Dichtbij het Nieuws gaat zich vanaf januari volledig richten op online-media. Dat houdt in dat DBHN (voorlopig) stopt met het maken van live radioprogramma’s. Vanwege de enorm gestegen energieprijzen en een aflopend energiecontract is het voor DBHN niet meer betaalbaar om dag en nacht een studio in de lucht te houden.

De nieuwsvoorziening vindt vanaf januari plaats via de website, Facebook en Twitter. DBHN verzorgt vanaf dat moment content in de vorm van foto, video, tekstberichten en podcasts. Om de inwoners van Zuidplas dagelijks het lokale nieuws te brengen, worden externe journalisten ingezet. Daarnaast zal DBHN waar mogelijk de samenwerking aangaan met andere partijen. Op deze manier kan DBHN -met de beschikbare middelen zorgen voor relevante (onderzoeks)journalistiek en verslaglegging in de gemeente Zuidplas.

Vrijwilligers
Het nieuwe Dichtbij het Nieuws is op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om met ons je stem te laten klinken en mee te schrijven aan verhalen voor en over inwoners van de gemeente Zuidplas? Meld je dan aan via redactie@dichtbijhetnieuws.nl. Er is ruimte voor fotografen, vrijwilligers die video willen maken en tekstschrijvers.

Nieuw bestuur
Bij een nieuwe start hoort een nieuw bestuur, vindt het huidige bestuur. Er is gekeken naar kandidaten die passen bij de toekomstplannen van Dichtbij het Nieuws. De mediavoorziening zit inmiddels in de afrondende fase voor de overdracht aan het nieuwe bestuur.