Wandelen in mooi Zuidplas in Coronatijd

Foto: mooizuidplas.nl

Zuidplas – Het mooie weer tijdens de Pinksteren lokt mensen naar buiten en nu de regels iets verruimd worden is wandelen dichtbij in Zuidplas misschien een goede optie. Wel geldt ook hier: vermijdt de wandelwegen als het te druk wordt en volg de RIVM regels.

Platform mooi Zuidplas www.mooizuidplas.nl biedt mooie wandelwegen door Zuidplas. Een voorbeeld is de  Rondwandeling Molenviergang en Koornmolengat (9 km). Vanuit het centrum in Zevenhuizen loopt u door de Dorpsstraat, langs de Ringvaart en de Tweemanspolder naar de Molenviergang aan de Rotte. Deze vier molens maakten tot 1953 de Tweemanspolder droog. Vervolgens loopt u over de Rottedijk achter het Koormolengat langs de Eendragtsmolen en via het sluisje ‘Zevenhuizense Verlaat’ terug.

Of een rondwandeling  Laagste punt van Nederland (11 km) Vanuit de historische dorpskern van Moordrecht loopt u door weilanden en langs het laagste punt van Nederland (- 6,76 meter onder NAP). En zo zijn er nog 11 mooie wandelroutes te zien op de website

Het Platform Mooi Zuidplas www.mooizuidplas.nl  is een burgerinitiatief van een aantal inwoners van de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen die geïnteresseerd zijn naar de ontwikkelingen in de Zuidplaspolder e.o. op het gebied van planologie, flora en fauna, milieu (duurzaamheid) en het culturele erfgoed.

Platform Mooi Zuidplas heeft in een reactie op de Ontwikkelingsvisie middengebied Zuidplaspolder van de gemeente Zuidplas een eigen invulling gegeven aan de daarin voorgestelde Landschappelijke Schakel. Het platform hoopt dat de gemeenteraad, nu de besluitvorming rondom de ontwikkeling van het masterplan van het vijfde dorp naar het najaar is opgeschoven, ook extra aandacht zal besteden aan de ontwikkeling van het landschap en de natuur in het middengebied van de Zuidplaspolder.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl