Start bouw appartementen Woonpartners in Westergouwe

Moordrecht/Gouda – Wie langs het sluiseiland van Gouda richting Moordrecht rijdt, heeft al opgemerkt dat er op een kavel in Westergouwe een bouwbord is geplaatst en dat de werkzaamheden gestart zijn. Giesbers Rotterdam bouwt in opdracht van Woonpartners op de ‘Boerderijkavel’ een appartementencomplex met 40 sociale huurwoningen en 10 woningen voor een specifieke doelgroep met behoefte aan zorg. Daarmee draagt de corporatie bij aan de intentie om van Westergouwe een inclusieve wijk te maken.

Normaliter organiseert Woonpartners bij elke start van een nieuwbouwproject een bijeenkomst waarin we aandacht geven aan het gebouw, de aannemer, het belang voor de gemeente, de architect en het belang voor Woonpartners en haar toekomstige huurders. In coronatijd ligt dat wat moeilijker. Daarom geven in een interview 4 belanghebbenden hun mening over het project.

Op de ‘Boerderijkavel’ in het deelproject Tuinen II wordt gasloos gebouwd. De 2- en 3-kamerappartementen zijn uitstekend geschikt voor 1 à 2 persoonshuishouden in de leeftijdsgroep van 23 tot circa 35 jaar of voor de vitale senioren. De verwachting is dat de woningen begin december 2021 beschikbaar komen voor de verhuur.