Korfbalvereniging IJsselvogels uit Moordrecht heeft een video analyse systeem

Foto: IJsselvogels.nl

Moordrecht – Tijdens een inlooptraining werd onlangs door Lianne den Ouden en Suzan van Dam namens Rabobank Hollandse IJssel een cheque van € 1.933,00 voor een video analyse (VEO) camera uitgereikt aan de Korfbalvereniging IJsselvogels.

De camerabeelden van dit systeem zijn een efficiënt middel om de wedstrijd te evalueren! Want het voordeel van de nieuw aangeschafte camera en de VEO systeemsoftware is dat de camera zelf de bal volgt. Er hoeven dus geen vrijwilligers meer ingezet te worden om te filmen. De eerste tests zijn inmiddels gedaan en het resultaat is verbluffend goed. De camera kan ingezet worden bij alle teams en zal vooral gebruikt gaan worden vanaf de C-leeftijd (12 jaar en ouder). 

Begin dit jaar zijn er tijdens een aantal brainstorm sessies diverse ideeën naar voren gekomen ter verbetering van de club. Een van de ideeën is duidelijke video analyse. Met video analyse kunnen ervaren trainers de jongere trainers gaan begeleiden tijdens trainingen en wedstrijden. Verder kunnen spelers samen met hun trainers ook wedstrijden terugkijken waarbij het lerend element van groot belang is.

Rabobank Hollandse IJssel is een maatschappelijk georiënteerde bank die mensen en organisaties graag helpt om ambities te realiseren en de IJsselvogels zijn absoluut een vereniging met (grote) ambities! Zo hebben ze elkaar gevonden. En de IJsselvogels zijn ervan overtuigd dat ze met de aanschaf van de camera een prachtig middel in handen hebben om het spel naar een nog hoger niveau te brengen.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl