Gratis webinars over (levens)testament, wilsonbekwaamheid en nalatenschap

Vanwege het Coronavirus zijn er dit jaar geen lezingen op locatie over het (levens)testament, wilsonbekwaamheid en nalatenschap. In plaats van deze lezingen organiseert de Vierstroom speciaal voor de leden volgende twee webinars:

Webinar Levenstestament en Wilsonbekwaamheid
Donderdag 29 oktober van 14.00 tot 15.00 uur.
Klik hier om u aan te melden voor donderdag 29 oktober

Webinar over Testament en Nalatenschap
Donderdag 12 november van 15:00 tot 16:00 uur.
Klik hier om u aan te melden voor donderdag 12 november

Een webinar is een online presentatie via internet. U kijkt vanuit uw eigen huis mee via uw computer, laptop of tablet. Via de chat kunt u ook vragen stellen.

Heeft u vragen, neem dan contact op met de ledenconsulenten van de Vierstroom via telefoonnummer 088 – 0900 400.

Aanvullende informatie:
Een levenstestament is een document waarin u een aantal zaken vastlegt voor het geval er tijdens uw leven iets gebeurt waardoor u (tijdelijk) niet meer zelfstandig kunt handelen. Bijvoorbeeld door de gevolgen van een ongeval, een beroerte of een ziekte als Alzheimer.

In het levenstestament legt u vast wat in een dergelijke situatie uw wensen zijn. Bijvoorbeeld ten aanzien van uw medische behandeling en uw financiën. Ook kunt u in het levenstestament een euthanasieverklaring opnemen.

Wilsonbekwaam betekent dat iemand de informatie over zijn zorg en/of behandeling niet kan begrijpen en afwegen, niet begrijpt wat de gevolgen van zijn besluit zijn en/of geen besluit kan nemen.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl