Jonge decorandi bij de Jeugdawards Zuidplas

Foto: Gemeente Zuidplas

Vandaag hebben burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Thomas Schouten voor de tweede keer de Jeugdawards Zuidplas uitgereikt. Dit vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Deze gemeentelijke onderscheiding is speciaal in het leven geroepen voor jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de gemeente. Dit jaar ontvangen zes jongeren uit Zuidplas een award. Esmee Mudde, Daan Lodema, David Hol, Jesse van den Heuvel en Lucas van Loon worden beloond voor hun betrokkenheid en niet aflatende inzet voor zowel de sloop van de oude skatebaan als de bouw van de nieuwe skatebaan in Moordrecht. Ook Finn de Jong uit Zevenhuizen ontvangt een award voor zijn inzet en sportieve prestaties die met zilver en brons werden uitbetaald op het internationale toneel van Muay Thai (Thai boxen) in Kuala Lumpur.

De jongeren ontvangen een prijs die is ontworpen door beeldend kunstenaar Mariska Palsgraaf uit Zuidplas. Palsgraaf is als ontwerper afgestudeerd aan de Willem de Kooning Kunstacademie. Zij richt zich in haar werk onder meer op objecten, de bebouwde omgeving, en op binnen- en buitenruimtes op grote en kleine schaal. Voor haar is de gebruiker een belangrijk uitgangspunt. Als ontwerper heeft ze de kans om zowel op de gebruiker als zijn omgeving invloed uit te oefenen. Verder is natuur een vast gegeven in haar werk zowel als aanleiding als onderdeel ervan. Elk ontwerp of object vertelt zijn eigen verhaal, gevisualiseerd door Mariska als ontwerper.

Wil jij ook een jong iemand voordragen voor een Jeugdaward? Ga dan naar de website van Gemeente Zuidplas en zoek op ‘gemeentelijke onderscheidingen’.